СИРЕНЕТО В БЪЛГАРИЯ Ежегодно българинът консумира по 58 хиляди тона сирене, 34 хиляди тона кашкавал и 19 хиляди тона имитиращи продукти. Средно на човек това прави около 9 кг. сирене, 5 кг. кашкавал и 2.7 кг. имитиращи продукти. В България основните асортименти сирене са бялото саламурено сирене

КРАВЕ МАСЛО - ПРОИЗХОД И  ХРАНИТЕЛЕН СЪСТАВ Произходът на кравето масло може да се проследи още от древността, когато хората  започнали да опитомяват животните. Първите писмени доказателства за производство и използване на масло са открити на варовикова плоча, оценена на възраст около 45 века. Най-разпространената форма на

За изложението От 27.04.2018 до 29.04.2018 в гр. Сливен се проведе Национално животновъдно изложение с участието на повече от 200 животновъдни ферми от цяла България. Събитието бе организирано от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) и Селскостопанската

Говеждото месо се счита за едно от полезните видове меса, които съдържат по-малко наситени мазнини и са полезни за здравето. За разлика от свинското месо, говеждото е по-бедно на холестерол и по-богато на важни за организма протеини. То е изключително богато на висококачествени протеини, витамини и

Освен, че е полезно, говеждото месо е и изключително вкусно. Има обаче тънкости при приготвянето му, които трябва да знаете, за да сътворите страхотни ястия.  Най-качественото говеждо месо е от животни, които са отгледани на открито и които са хранени пасищно, както се отглеждат животните във

Произход Агнетата са сред първите опитомени бозайници, като това става още преди 10 000 години в Централна Азия, по-конкретно в района на сегашна Турция, когато хората открили, че овцете са добър източник не само на храна и вълна, но и на вдъхновение - в гръцката митология

Говеждо месо - полезни свойства и ползи за здравето ни! Говеждото месо е едно от най-популярните червени меса. То е изключително богато на висококачествени протеини, витамини и минерали. Може да подобри растежа на мускулите, както и да стимулира физическата активност. Богатото съдържание на желязо може да

Говежди и телешки стек - фаворитите в менюто Говеждите и телешките стекове са популярни и са част от менюто на всеки ресторант. Тук ще вметнем, че обикновено повечето хора казват “телешки стек”, тъй като така е по-популярен, но всъщност става дума за “стек от младо говеждо”.

Телешко и говеждо месо - как да ги различаваме Много често хората асоциират говеждото месо с нещо “старо” или “жилаво”, а други дори не правят разлика между двата термина. Да можем да разграничаваме двата вида месо е от изключително значение както за качеството на храната на

Зряло месо - какво представлява и защо е за предпочитане? Зреенето на говеждото месо е от изключително значение за добрите му вкусови качества. За да можете да се насладите на изключителния му вкус, в тази статия ще Ви запознаем по-подробно с видовете зреене и различните техники