Кои сме ние? Бредас е търговската марка под която две пасищни, животновъдни ферми - Агрофарм ООД и Петро-Г ООД реализират своите продукти директно на крайни клиенти. Основната идея е производството на чисто месо с гарантирано качество от пасището до Вашата трапеза. Агрофарм ООД стопанисва животновъдна ферма, разположена

Млякото и млечните продукти са незаменими за развитието на човека, тъй като съдържат множество важни витамини, белтъци, въглехидрати, аминокиселини, минерални соли и др.  Независимо дали става въпрос за прясно мляко или за кисело, или за млечни продукти като кашкавал, извара или сирене и др., те имат изключителна хранителна стойност и трябва да бъдат консумирани ежедневно. Според

🧀 Прави се от: козе или овче мляко 📍Произлиза от: Гърция и Кипър ❓Вид: твърдо сирене 💛Цвят:  Цветът на "кефалотири" варира в зависимост от използваното мляко или от съотношението на овче и козе мляко и в зависимост от сезона. През определено време сиренето може да бъде почти бяло, по

1.ПАНИРАН КАШКАВАЛ (КАШКАВАЛ ПАНЕ) НА ФУРНА НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ 500 гр.зрял кашкавал БРЕДАС 2 яйца 4-5 супени лъжици брашно 1 ч.ч бира пресен магданоз черен пипер олио Сложете кашкавала предварително за 15 минути във фризер. Разбийте жълтъците с брашното и бирата и внимателно ги объркайте с разбитите на сняг белтъци. Нарежете студения кашкавал на парчета с

Оказва се, че в Родопите има най-висок процент на столетници в световен мащаб. Според неофициални оценки, процентът на дълголетниците е по-висок дори от този в страни като Япония. На какво се дължи този феномен? Любопитен факт е, че повечето български столетници живеят в провинцията или в

БЪЛГАРСКО КИСЕЛО МЛЯКО В България киселото мляко е навсякъде около нас. Ще го намерите върху мусаката, по витрините на супермаркетите, в ресторантите, сладкарниците. То е основна съставка на традиционни български ястия като таратора и снежанката. То влиза в състава на рецепти за супи, салати, десерти, гарнитури и

СИРЕНЕТО В БЪЛГАРИЯ Ежегодно българинът консумира по 58 хиляди тона сирене, 34 хиляди тона кашкавал и 19 хиляди тона имитиращи продукти. Средно на човек това прави около 9 кг. сирене, 5 кг. кашкавал и 2.7 кг. имитиращи продукти. В България основните асортименти сирене са бялото саламурено сирене

КРАВЕ МАСЛО - ПРОИЗХОД И  ХРАНИТЕЛЕН СЪСТАВ Произходът на кравето масло може да се проследи още от древността, когато хората  започнали да опитомяват животните. Първите писмени доказателства за производство и използване на масло са открити на варовикова плоча, оценена на възраст около 45 века. Най-разпространената форма на

За изложението От 27.04.2018 до 29.04.2018 в гр. Сливен се проведе Национално животновъдно изложение с участието на повече от 200 животновъдни ферми от цяла България. Събитието бе организирано от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) и Селскостопанската

Говеждото месо се счита за едно от полезните видове меса, които съдържат по-малко наситени мазнини и са полезни за здравето. За разлика от свинското месо, говеждото е по-бедно на холестерол и по-богато на важни за организма протеини. То е изключително богато на висококачествени протеини, витамини и

Ако направите поръчка СЕГА, ще получите продуктите си на 25-ТИ ЮЛИ (ЧЕТВЪРТЪК) Отмяна