Свържете се с нас
Последвайте ни

Blog

pure nutrition
Полезни

Марината за агнешко месо. Как да приготвим крехко агнешко?

КАК ДА ПРИГОТВИМ КРЕХКО АГНЕШКО?

Агнешкото месо е сухо, затова е добре да се маринова поне няколко часа. Ако печете цяло парче агнешко – набодете го на няколко места и пъхнете вътре бучки краве масло, след което го намажете и цялото отвън. При печенето специалистите съветват в началото фурната да е максимално загрята за да запечатите месото за около 20-30 минути, а после да намалите на около 150 градуса и да продължите готвенето на бавен огън. При по-малки парчета запечатването можете да направитте на тиган от всяка страна. Целта на тази операция е месото да хване “коричка” и да не изтечат соковете му. Цяло парче агнешко става най-сочно, ако го печете покрито с алуминиево фолио, за да се задуши добре в сосовете си и ароматите, които сте добавили. Добре е от време на време поливата месото със соса от печенето.

МАРИНАТА ЗА АГНЕШКО МЕСО

Коя е най-подходящата марината за агнешко месо? При агнешкото месо отлична работа вършат киселите маринати – с оцет, лимонов сок, вино, кисело мляко. В такив марината на агнешкото му е достатъчно да престои 2-3 часа.

Месото става крехко ако постои една вечер в олио, чесън и подправки на вкус.

Ако искате да неутрализирате силния аромат на агнешкото, оставете го за няколко часа в марината от зехтин, лимонов сок и подправки.


Рецепта за марината за агнешко месо

  • 600 мл. вода
  • 250 мл. оцет
  • 600 мл. бяло вино
  • 1 връзка пресен джоджен
  • 1 връзка магданоз
  • 3 стръка девисил
  • 5 бр. дафинов лист

Слагате всички съставки да кипнат заедно. Отавяте маринатата да се охлади напъло преди да сложите агнешкото. Накиснете агнешкото месо за поне 3-4 часа в марината. След това отцеждате и приготвяте по избраната от Вас рецепта.


ПОДПРАВКИ ЗА АГНЕШКО МЕСО

Агнешкото има много специфичен и невероятен вкус. То има приятен аромат (за тези, които харесват агнешко, разбира се) и не се нуждае от много подправки. Може да се овкусява както със сушени, така и с пресни подправки. Подходящи за подправянето му са: джоджен, мащерка,  майорана, кимион, кориандър, лимонови кори, риган. Добре му отиват и девисил, розмарин, магданоз, черен пипер и стрит карамфил.

Чудесно ястие ще се получи и в комбинация с лук, чесън, гъби и горчица. Можете да използвате мед за глазура и за да се обогати вкуса и аромата на печеното агнешко.

А прясно агнешко – знаете къде можете да намерите – в онлайн магазина на Бредас или да поръчате по телефона: 0885 434 003

 


КЪМ МАГАЗИНА

Please enter your email address to receive your cart as a PDF.