Тъй като агнешкото месо технически попада в категорията "червено месо", много хора предполагат, че не е полезно за здравето ни. Истината обаче е, че агнешкото месо е изключително здравословно, когато се комбинира с балансирана диета. Всъщност, в сравнение с говеждо месо, то има повече Омега-3

Как да приготвим крехко агнешко? Агнешкото месо е сухо, затова е добре да се маринова поне няколко часа. Ако печете цяло парче агнешко - набодете го на няколко места и пъхнете вътре бучки краве масло, след което го намажете и цялото отвън. При печенето специалистите съветват

Говеждото месо е третото най-консумирано месо в света, което представлява около 25% от консумацията на месо в световен мащаб, след свинското и птичето месо - съответно 38% и 30%.  В абсолютни стойности Съединените щати, Бразилия и Китайската народна република са трите държави консумиращи най- много

КАРАКАЧАНСКА ОВЦА Тази древна порода се е съхранила от преди стотици години до наши дни в почти непроменен вид. Овцете са дребни, темпераментни и чудесно приспособени към планинските пасища. Известни са с непретенциозността си към храна, подслон и атмосферни условия. Животните се хранят изключително с естествена

Кои сме ние? Бредас е търговската марка под която две пасищни, животновъдни ферми - Агрофарм ООД и Петро-Г ООД реализират своите продукти директно на крайни клиенти. Основната идея е производството на чисто месо с гарантирано качество от пасището до Вашата трапеза. Агрофарм ООД стопанисва животновъдна ферма, разположена

Млякото и млечните продукти са незаменими за развитието на човека, тъй като съдържат множество важни витамини, белтъци, въглехидрати, аминокиселини, минерални соли и др.  Независимо дали става въпрос за прясно мляко или за кисело, или за млечни продукти като кашкавал, извара или сирене и др., те имат изключителна хранителна стойност и трябва да бъдат консумирани ежедневно. Според

🧀 Прави се от: козе или овче мляко 📍Произлиза от: Гърция и Кипър ❓Вид: твърдо сирене 💛Цвят:  Цветът на "кефалотири" варира в зависимост от използваното мляко или от съотношението на овче и козе мляко и в зависимост от сезона. През определено време сиренето може да бъде почти бяло, по

1.ПАНИРАН КАШКАВАЛ (КАШКАВАЛ ПАНЕ) НА ФУРНА НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ 500 гр.зрял кашкавал БРЕДАС 2 яйца 4-5 супени лъжици брашно 1 ч.ч бира пресен магданоз черен пипер олио Сложете кашкавала предварително за 15 минути във фризер. Разбийте жълтъците с брашното и бирата и внимателно ги объркайте с разбитите на сняг белтъци. Нарежете студения кашкавал на парчета с

Оказва се, че в Родопите има най-висок процент на столетници в световен мащаб. Според неофициални оценки, процентът на дълголетниците е по-висок дори от този в страни като Япония. На какво се дължи този феномен? Любопитен факт е, че повечето български столетници живеят в провинцията или в

БЪЛГАРСКО КИСЕЛО МЛЯКО В България киселото мляко е навсякъде около нас. Ще го намерите върху мусаката, по витрините на супермаркетите, в ресторантите, сладкарниците. То е основна съставка на традиционни български ястия като таратора и снежанката. То влиза в състава на рецепти за супи, салати, десерти, гарнитури и