АГНЕШКО МЕСО Агнешкото месо е изключително богато на пълноценни протеини, цинк, витамини от B групата ( по-специално B2, B3 и най-вече на B12), желязо, калий и фосфор. Тези елементи са изключително необходими за доброто здраве и развитие на човешкия организъм. Съдържа по-малко количество наситени мазнини спрямо

Запознайте се с изкушението Juicy Lucy - с кашкавал в кюфтето на бургера, а не върху него! Има ли сезон който да не е подходящ за бургери??? Вадете скарите и  тиганите!  Ако сте фенове на домашно приготвените хамбургери - Juicy Lucy е задължително попълнение към "репертоара"

КОСТЕН БУЛЬОН - НОВАТА СУПЕР ХРАНА Лек за всякакви болежки и чудодейна съставка в гурме кухнята, бульонът приготвен от тръбни говежди кокали изгражда здрави кости и зъби, помага на възпаленото гърло, лекува болните, връща жизнеността в любовния живот и редица други – или поне така твърдят

Необходими продукти 250 г червена леща 1/2 глава кромид лук 1 средно голям морков 150 г стерилизирани домати стръкчета целина олио оцет на вкус 2-3 скилидки чесън клонки чубрица сол За кюфтетата: 300 г говежда кайма 1 белтък 1/2 глава кромид лук 1/2 ч.л. чубрица сол НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ : Към червената леща прибавяме наситнения лук, моркова, целина, чубрица. Поливаме с 2-3 с.л. олио,

Не може да се отрече, че огромна част от хората обичат да ядат месо, всъщност цифрите показват, че средно статистическия българин консумира около 35 килограма месо всяка година. Но тъй като все повече и повече потребители осъзнават какво ядат и какво въздействие има храната върху

Тъй като агнешкото месо технически попада в категорията "червено месо", много хора предполагат, че не е полезно за здравето ни. Истината обаче е, че агнешкото месо е изключително здравословно, когато се комбинира с балансирана диета. Всъщност, в сравнение с говеждо месо, то има повече Омега-3

Как да приготвим крехко агнешко? Агнешкото месо е сухо, затова е добре да се маринова поне няколко часа. Ако печете цяло парче агнешко - набодете го на няколко места и пъхнете вътре бучки краве масло, след което го намажете и цялото отвън. При печенето специалистите съветват

Говеждото месо е третото най-консумирано месо в света, което представлява около 25% от консумацията на месо в световен мащаб, след свинското и птичето месо - съответно 38% и 30%.  В абсолютни стойности Съединените щати, Бразилия и Китайската народна република са трите държави консумиращи най- много

КАРАКАЧАНСКА ОВЦА Тази древна порода се е съхранила от преди стотици години до наши дни в почти непроменен вид. Овцете са дребни, темпераментни и чудесно приспособени към планинските пасища. Известни са с непретенциозността си към храна, подслон и атмосферни условия. Животните се хранят изключително с естествена

Кои сме ние? Бредас е търговската марка под която две пасищни, животновъдни ферми - Агрофарм ООД и Петро-Г ООД реализират своите продукти директно на крайни клиенти. Основната идея е производството на чисто месо с гарантирано качество от пасището до Вашата трапеза. Агрофарм ООД стопанисва животновъдна ферма, разположена