Блог

НачалоРецептиПастицио с агнешко и сос Бешамел | Рецепта от клиент
Пастицио с агнешко

Пастицио с агнешко и сос Бешамел | Рецепта от клиент

Рецепта за пастицио с агнешко, изпратена от наш редовен клиент от град Силистра. Припомняме Ви, че всички които изпратят рецепти на email: hristina@bredas.bg или на лично съобщение във facebook страницата ни със следното съдържание: неодходими продукти, начин на приготвяне и снимка/снимки ще получат код за 5% отстъпка за пазаруване от www.bredas.bg 

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2кг агнешка плешка
500 г букатини (паста за пастицио)
250 мл червено вино
50 г краве масло
30 мл олио
2 консерви домати на кубчета
3 връзки пресен лук
1/2 малка глава лук
1–2 скилидки чесън
1 връзка пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
1 с. л. червен пипер
1/2 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус
за бульона:
костите от агнешката плешка
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
1 морков
1 дафинов лист
сол
за соса „Бешамел“:
1 л прясно мляко
200 г кашкавал от овче мляко
100 г краве масло
100 г брашно
3 жълтъка
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Обезкостете агнешката плешка и смелете на едро (с едра решетка на месомелачката). Сложете костите в тенджера и залейте с вода. Добавете нарязаните на едро лук, целина и моркови. Овкусете с дафиновия лист и сол на вкус. Вари се докато се получи хубав бульон.

Нарежете на ситно лука и запържете в олиото и маслото. Добавете смляната агнешка плешка и пържете докато стане на “трохи” и започне да се камелизира. Налейте виното и гответе докато се редуцира.

Налейте доматите от консерва и около 400 мл от агнешкия бульон. Овкусете с мед, сол, червен и черен пипер. Гответе 20-30 минути до получаване на гъсто рагу. Прибавете нарязаните на ситно джоджен, магданоз, лук и чесън. Разбъркайте и махнете от огъня.

За соса “Бешамел”: Загрейте маслото и запържете брашното, след това налейте млякото и гответе докато се получи гладък бешамел. Махнете от огъня и добавете сол, черен пипер и индийско орехче.  Добавете желтъците и разбъркайте добре.

Пастата сварете във вряща подсолена вода. Отцедете и разбъркайте с половината от соса бешамел. Останалата част от соса разбъркайте с настъргания кашкавал.

Поставете половината от пастата в тава. Покрийте с рагуто и отставете отгоре останалата част от пастата. Залейте със соса с кашкавала. Загрейте предварително фурната на 180 градуса с вентилатор. Печете до златисто – около 20 минути.

Оставете леко да се охлади и нарежете.

Bon Apettit!

Няма коментари

Коментирай

Ако направите поръчка СЕГА, ще получите продуктите си на 28.11.2019 (ЧЕТВЪРТЪК) Отмяна