Свържете се с нас
Последвайте ни

Shop

pure nutrition

Каракачанско агне – предна четвърт – ПЛЕШКА 2.3 кг

44,78 лв.
27,99 лв. /кг.

Теглото на плешките варира +/- 20%. Ще заплатите точния грамаж, който получите.

SKU: 1876
Category:

Изчерпан

Агнешка предна четвърт – плешка

В агнешката плешка има повече мазнини от бута, но именно това гарантира, че приготвеното от Вас ястие ще е по-сочно и крехко. Можете да я приготвите на фурна с 1-2 връзки пресен лук, розмарин, мащерка и самардала.
* Всички артикули са с толеранс на теглото от +/- 20%. След разфасовка ще се свържем с Вас, за да Ви съобщим точното тегло и да уточним дали има нужда от доплащане или връщане на част от сумата.

Каракачанско агне
Вкусът на месото от каракачанско агне е ненадминат. Изключително крехко и ароматно. Представителите на тази порода са много по-дребни за да се приспособят в тежките зимни условия в планините. Агнетата от каракачанска порода са много по-малки, а месото им е крехко и с ненадминати вкусови качества. Тази древна порода се е съхранила от преди стотици години до наши дни в почти непроменен вид. Овцете са дребни, темпераментни и чудесно приспособени към планинските пасища. Известни са с непретенциозността си към храна, подслон и атмосферни условия. Животните се хранят изключително с естествена растителност, а млякото и месотo им са екологично чисти и с ненадминати вкусови и хранителни качества. Представителите на каракачанската порода овце се отглеждат в планински и полупланински селища на България. Породата е много рядка и много търсена сред гурме почитателите на агнешкото месо.

Пасищно отглеждане

Храненето на агнетата с трева от пасищата позволява естествен прираст, или точно обратното на интензивното угояване с концентрирани фуражи и смески. По-този начин те надават бавно и качеството на месото им е в пъти по-добро от интензивно угояваните животни. Месото от пасищно отглеждани животни е богато и на витамин Е (4 пъти по-високо съдържание), витамин B, бета каротин, калций и магнезий.
Още повече, хранените на паша животни съдържат правилното съотношение на ОМЕГА 3 към ОМЕГА 6 в месото си. Така ОМЕГА 3 е напълно усвояемо при консумация на месо от пасищно отгледани животни.
Месото, което поръчате е с гаранция за качество и пристига прясно до Вашата трапеза всеки път. Ние гарантираме винаги чисто и прясно месо, защото контролираме целия процес на отглеждане, транжиране и доставка. Така Вие получавате един неповторим продукт – чисто месо от пасищно отглеждани животни.

Доставка

Извършваме доставки във всички населени места на територията на страната.

Тегло 1,6 кг
Дата за доставка

09.03.2018

Please enter your email address to receive your cart as a PDF.