Свържете се с нас
Последвайте ни

Shop

pure nutrition

Каракачанско агне – предна четвърт – ПЛЕШКА 2.3 кг

44,78 лв.
27,99 лв. /кг.

Теглото на плешките варира +/- 20%. Ще заплатите точния грамаж, който получите.

SKU: 1876
Category:

Изчерпан

Агнешка предна четвърт – плешка

В агнешката плешка има повече мазнини от бута, но именно това гарантира, че приготвеното от Вас ястие ще е по-сочно и крехко. Можете да я приготвите на фурна с 1-2 връзки пресен лук, розмарин, мащерка и самардала.
* Всички артикули са с толеранс на теглото от +/- 20%. След разфасовка ще се свържем с Вас, за да Ви съобщим точното тегло и да уточним дали има нужда от доплащане или връщане на част от сумата.

Каракачанско агне
Вкусът на месото от каракачанско агне е ненадминат. Изключително крехко и ароматно. Представителите на тази порода са много по-дребни за да се приспособят в тежките зимни условия в планините. Агнетата от каракачанска порода са много по-малки, а месото им е крехко и с ненадминати вкусови качества. Тази древна порода се е съхранила от преди стотици години до наши дни в почти непроменен вид. Овцете са дребни, темпераментни и чудесно приспособени към планинските пасища. Известни са с непретенциозността си към храна, подслон и атмосферни условия. Животните се хранят изключително с естествена растителност, а млякото и месотo им са екологично чисти и с ненадминати вкусови и хранителни качества. Представителите на каракачанската порода овце се отглеждат в планински и полупланински селища на България. Породата е много рядка и много търсена сред гурме почитателите на агнешкото месо.

Пасищно отглеждане

Храненето на агнетата с трева от пасищата позволява естествен прираст, или точно обратното на интензивното угояване с концентрирани фуражи и смески. По-този начин те надават бавно и качеството на месото им е в пъти по-добро от интензивно угояваните животни. Месото от пасищно отглеждани животни е богато и на витамин Е (4 пъти по-високо съдържание), витамин B, бета каротин, калций и магнезий.
Още повече, хранените на паша животни съдържат правилното съотношение на ОМЕГА 3 към ОМЕГА 6 в месото си. Така ОМЕГА 3 е напълно усвояемо при консумация на месо от пасищно отгледани животни.
Месото, което поръчате е с гаранция за качество и пристига прясно до Вашата трапеза всеки път. Ние гарантираме винаги чисто и прясно месо, защото контролираме целия процес на отглеждане, транжиране и доставка. Така Вие получавате един неповторим продукт – чисто месо от пасищно отглеждани животни.

Доставка

Извършваме доставки във всички населени места на територията на страната.

Тегло 1,6 кг
Дата за доставка

09.03.2018