Пастицио с агнешко и сос Бешамел | Рецепта от клиент
Рецепта за пастицио с агнешко, изпратена от наш редовен клиент от град Силистра. Припомняме Ви, че всички които изпратят рецепти на email: hristina@bredas.bg или на лично съобщение във facebook страницата ни със следното съдържание: неодходими продукти, начин на приготвяне и снимка/снимки ще получат код за 5% отстъпка за пазаруване от www.bredas.bg
Обезкостете агнешката плешка и смелете на едро (с едра решетка на месомелачката). Сложете костите в тенджера и залейте с вода. Добавете нарязаните на едро лук, целина и моркови. Овкусете с дафиновия лист и сол на вкус. Вари се докато се получи хубав бульон.
Нарежете на ситно лука и запържете в олиото и маслото. Добавете смляната агнешка плешка и пържете докато стане на “трохи” и започне да се камелизира. Налейте виното и гответе докато се редуцира.
Налейте доматите от консерва и около 400 мл от агнешкия бульон. Овкусете с мед, сол, червен и черен пипер. Гответе 20-30 минути до получаване на гъсто рагу. Прибавете нарязаните на ситно джоджен, магданоз, лук и чесън. Разбъркайте и махнете от огъня.
За соса “Бешамел”: Загрейте маслото и запържете брашното, след това налейте млякото и гответе докато се получи гладък бешамел. Махнете от огъня и добавете сол, черен пипер и индийско орехче. Добавете желтъците и разбъркайте добре.
Пастата сварете във вряща подсолена вода. Отцедете и разбъркайте с половината от соса бешамел. Останалата част от соса разбъркайте с настъргания кашкавал.
Поставете половината от пастата в тава. Покрийте с рагуто и отставете отгоре останалата част от пастата. Залейте със соса с кашкавала. Загрейте предварително фурната на 180 градуса с вентилатор. Печете до златисто – около 20 минути.
Comments are closed.