Необходими продукти: Свински ребра (около 1.5 кг) 2 с. л. кафява захар 1 с. л. чили на прах 1 с. л. пушен червен пипер 1 ч. л. смлян черен пипер ½ с. л. кимион ½ с. л. чесън на прах ½ с. л. лук на прах 2 с. л. сол Начин на приготвяне: Свинските ребра […]
Говеждото месо се счита за едно от полезните видове меса, които съдържат по-малко наситени мазнини и са полезни за здравето. За разлика от свинското месо, говеждото е по-бедно на холестерол и по-богато на важни за организма протеини. То е изключително богато на висококачествени протеини, витамини и минерали. Може да подобри растежа на мускулите, както и да […]
АГНЕШКО МЕСО Агнешкото месо е изключително богато на пълноценни протеини, цинк, витамини от B групата ( по-специално B2, B3 и най-вече на B12), желязо, калий и фосфор. Тези елементи са изключително необходими за доброто здраве и развитие на човешкия организъм. Съдържа по-малко количество наситени мазнини спрямо другите меса, което го прави подходящо за всички хранителни […]
ГОВЕЖДО МЕСО И ВИНО – КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩОТО ВИНО ЗА ВСЯКО ЯСТИЕ? Изборът на правилното вино за говеждо ястие може би на пръв поглед изглежда трудна задача, но все пак има някои стъпки, които биха Ви улеснили. Може би сте чували, че червеното вино е най-добрият избор при сервиране на говеждо месо. Това е […]
Необходими продукти: 1 кг. бонфиле (или контрафиле) 4 с.л. едрозърнеста горчица 3 с.л. зехтин 3-4 скилидки чесън 3-4 стръкчета мащерка сол черен пипер Как да приготвим телешко печено на фурна? Измийте телешкото и го подсушете с кухненска хартия. В купа смесете зехтина, горчицата, чесъна, черния пипер и солта. Намажете месото с получената смес. Поставете го в […]