
Телешки кюфтета Бредас с доматен сос на тиган
Необходими продукти:
Телешки кюфтета Бредас:https://bredas.bg/magazin/bulgarsko-govedo/teleshki-kufteta-bredas/
За соса:
1 кг домати
1 глава лук
200мл доматено пюре
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л. захар
50 мл. олио
Начин на приготвяне:
Телешките кюфтета Бредас се поставят в тиган и се пържат от всички страни. По желание могат и да се изпекат във фурна. Следва приготвянето на доматения сос. За тази цел лукът (1 глава) се нарязва на ситно. Запържва се за около 5 минути. След като лукът омекне, се прибавят намачканите или нарязани на дребно домати (1 кг) (могат да се използват и домати от консерва). Поръсва се с черен пипер (1/2 ч.л.) и захар (1 с.л.). Вари се още няколко минути. След това се добавя доматеното пюре (200мл) и сосът се разбърква и се държи на котлона, докато се сгъсти.
Телешките кюфтенца се сервират със соса, като по желание се поръсват с пресни билки или подправки по Ваш вкус.
Bon Appetit!
No Comments