
Паниран кашкавал (Кашкавал Пане) – 3 рецепти от Бредас
1.ПАНИРАН КАШКАВАЛ (КАШКАВАЛ ПАНЕ) НА ФУРНА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр.зрял кашкавал БРЕДАС
2 яйца
4-5 супени лъжици брашно
1 ч.ч бира
пресен магданоз
черен пипер
олио
Сложете кашкавала предварително за 15 минути във фризер. Разбийте жълтъците с брашното и бирата и внимателно ги объркайте с разбитите на сняг белтъци. Нарежете студения кашкавал на парчета с дебелина около 1,5 см. Овалвайте ги първо в ледена вода, после в панировката и ги подреждайте в тава с хартия за печене. Сложете в подходяща, предварително намазнена тава да се изпекат. Пекат се в много силно загряна фурна от двете страни. Поднесете с прясно накълцан магданоз и резен лимон.
2. ПАНИРАН КАШКАВАЛ В КОРИ ЗА БАНИЦА
НЕОБДХОДИМИ ПРОДУКТИ:
900гр. зрял кашкавал (пита) БРЕДАС
3 яйца
кори за баница
олио
Нарязваме кашкавала на еднакви парчета с дебелина около 1см – 1.5см. Увиваме всяко парче добре в кора за баница, овалваме в яйцата и пържим в добре сгорещене олио до готовност. Много оригинален и лесен прочит на любимия ни кашкавал пане – този път паниран в кори за баница.
3.ПАНИРАН КАШКАВАЛ (КАШКАВАЛ ПАНЕ) С КОРНФЛЕЙКС
500гр. зрял кашкавал БРЕДАС
брашно за овалване
3 яйца
корнфлейкс
Сложете кашкавала във фризер за 1 час. Нарежете парчето на 4 равни плочки. Разпределете брашното и корнфлейкса в чинии, разбийте яйцата в отделна чиния. Загрейте незалепващ тиган с мазнина в него. Овалвайте всяко парче в брашно, яйце и корнфлейкс. Пускайте кашкавала да се изпържи от едната, а след това обърнете и от другата страна. Поднесете панирания кашкавал с гарнитура по избор.
No Comments