Говеждото месо се счита за едно от полезните видове меса, които съдържат по-малко наситени мазнини и са полезни за здравето. За разлика от свинското месо, говеждото е по-бедно на холестерол и по-богато на важни за организма протеини. То е изключително богато на висококачествени протеини, витамини и минерали. Може да подобри растежа на мускулите, както и да стимулира физическата активност. Богатото съдържание на желязо може да намали риска от анемия. Прясното говеждо месо е богато на витамини и минерали и заради това се препоръчва като част от здравословната диета.
В голяма тенджера запържете говеждото в сгорещената мазнина на средна температура. Задушете, докато получи леко кафяв цвят. Разтворете бульона във водата и го добавете при месото. Поръсете месото с подправките, разбъркайте и оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри за около час. Добавете нарязаните зеленчуци в тенджерата. Разтворете царевичното нишесте в студената вода и го прибавете към ястието. Разбъркайте и оставете отново да покъкри под похлупак, докато се сгъсти.
Прерочваме да го сервирате с чаша Каберне совиньон за пълна наслада.
Comments are closed.