Свържете се с нас
Последвайте ни

Recipes

pure nutrition
задушено говеждо с зеленчуци

Задушено говеждо с зеленчуци

Говеждото месо се счита за едно от полезните видове меса, които съдържат по-малко наситени мазнини и са полезни за здравето. За разлика от свинското месо, говеждото е по-бедно на холестерол и по-богато на важни за организма протеини. То е изключително богато на висококачествени протеини, витамини и минерали. Може да подобри растежа на мускулите, както и да стимулира физическата активност. Богатото съдържание на желязо може да намали риска от анемия. Прясното говеждо месо е богато на витамини и минерали и заради това се препоръчва като част от здравословната диета.

 

ПРОДУКТИ:

  • 1 кг говеждо месо
  • 3 супени лъжици олио
  • 1 кубче говежди бульон, разтворен
  • 4 чаши вода
  • 1 чаена лъжичка розмарин
  • 1 чаена лъжичка магданоз
  • ½ чаена лъжичка смлян черен пипер
  • 3 големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
  • 4 моркова, нарязани на кръгчета
  • 4 стръка целина, нарязани на ситно
  • 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 2 супени лъжици царевично нишесте

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В голяма тенджера запържете говеждото в сгорещената мазнина на средна температура. Задушете, докато получи леко кафяв цвят. Разтворете бульона във водата и го добавете при месото. Поръсете месото с подправките, разбъркайте и оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри за около час. Добавете нарязаните зеленчуци в тенджерата. Разтворете царевичното нишесте в студената вода и го прибавете към ястието. Разбъркайте и оставете отново да покъкри под похлупак, докато се сгъсти.

Прерочваме да го сервирате с чаша Каберне совиньон за пълна наслада.

Level :
Easy

Comments are closed.

Категории рецепти
Последни рецепти
гювеч с телешко
27 ноември, 2022