Начин на приготвяне:
Свинските ребра на барбекю са истински деликатес. За отличен резлутат са ви нужни прясно
месо, ароматни подправки и разбира се, качествено барбекю. Ако все още не разполагате с
такова, разгледайте моделите на Enders – висококачествени немски газови барбекюта с отлични
характеристики.
Започнете са мариноването на месото. Смесете добре всички подправки и намажете ребрата.
Сложете ги в тава или купа, завийте с фолио и оставете в хладилник за 5-8 часа. Свинските ребра
се изваждат един час преди печене. Загрейте барбекюто на газ до 200 градуса и сложете ребрата с
по-равната част надолу върху намазнената скара. Затворете капака и печете 5-7 минути, след
което ги обърнете и повторете същото от другата страна. След това намалете температурата до
100 градуса и печете 4-6 минути от всяка страна, този път без да затваряте капака на барбекюто.
Извадете ребрата и ги сложете в алуминиево фолио за около 5 минути преди сервиране.
Comments are closed.