Сложете кашкавала предварително за 15 минути във фризер. Разбийте жълтъците с брашното и бирата и внимателно ги объркайте с разбитите на сняг белтъци. Нарежете студения кашкавал на парчета с дебелина около 1,5 см. Овалвайте ги първо в ледена вода, после в панировката и ги подреждайте в тава с хартия за печене. Сложете в подходяща, предварително намазнена тава да се изпекат. Пекат се в много силно загряна фурна от двете страни. Поднесете с прясно накълцан магданоз и резен лимон.
Нарязваме кашкавала на еднакви парчета с дебелина около 1см – 1.5см. Увиваме всяко парче добре в кора за баница, овалваме в яйцата и пържим в добре сгорещене олио до готовност. Много оригинален и лесен прочит на любимия ни кашкавал пане – този път паниран в кори за баница.
Сложете кашкавала във фризер за 1 час. Нарежете парчето на 4 равни плочки. Разпределете брашното и корнфлейкса в чинии, разбийте яйцата в отделна чиния. Загрейте незалепващ тиган с мазнина в него. Овалвайте всяко парче в брашно, яйце и корнфлейкс. Пускайте кашкавала да се изпържи от едната, а след това обърнете и от другата страна. Поднесете панирания кашкавал с гарнитура по избор.
Comments are closed.