Гювеч с телешко BREDAS и зеленчуци | Рецепта от Илияна Димитрова
Рецепта за гювеч с телешко месо от Бредас и зеленчуци, изпратена от г-жа Илияна Димитрова, която е използвала продукти от Бредас за направата на това кулинарно изкушение. Припомняме Ви, че всички които изпратят рецепти на email: hristina@bredas.bg или на лично съобщение във facebook страницата ни със следното съдържание: неодходими продукти, начин на приготвяне и снимка/снимки ще получат код за 5% отстъпка за пазаруване от www.bredas.bg
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
2 дебели стъбла от целина,нарязани
1 нарязан лук
2 големи моркови, разполовени по дължина, после нарязани на ситни парчета
5 дафинови листа
2 клончета от мащерка, 1 цяло, а от другото само листата
1 супена лъжица растително масло
1 супена лъжица масло
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици доматено пюре
2 супени лъжици сос Worcestershire
2 кубчета говежди бульон (можете да използвате и нашия бульон: ВИЖ ТУК)
850 г. кубчета говеждо месо за готвене (вижте тук: ВИЖ ТУК)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте фурната до 160C / 140C на вентилатор / газ 3 и поставете съда за готвене. Сложете 2 на едро нарязани стъбла от целина, 1 нарязан лук, нарязаните м, 5 бр дафинови листа и цялата клонка от мащерка в съда с 1 супена лъжица растително масло и 1 супена лъжица масло. Оставете всичко да омекне за 10 минути, след това добавете брашното, бъркайте докато не изглежда повече “брашняно”, след което добавете 2 супени лъжици доматено пюре, 2 супени лъжици Worcestershire сос и натрошените телешки кубчета бульон. Постепенно разбъркайте 600мл топла вода, след това нанесете на 850 гр. Задушено говеждо месо и донесете внимателно. Покрийте и поставете във фурната за 2 часа 30 минути, след това махнете капака и гответе за още 30 минути – 1 час, докато месото стане крехко и сосът се сгъсти. Гарнирайте с останалите листа от мащерка.
Comments are closed.