Рецепта за дроб сърма с ориз от карфиол, изпратена от г-жа Мария Маранова, която е използвала продукти от Бредас за направата на това кулинарно изкушение. Припомняме Ви, че всички които изпратят рецепти на email: hristina@bredas.bg или на лично съобщение във facebook страницата ни със следното съдържание: неодходими продукти, начин на приготвяне и снимка/снимки ще получат код за 5% отстъпка за пазаруване от www.bredas.bg
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 комплект говежди дреболии в черво
- 1 комплект агнешки дреболии
- 1 глава карфиол
- Пресен лук и чесън
- Джоджен
- Черен пипер
- Сол
- 1-2 с. л. гроздово олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Купуваме агнешките дреболии с подправките от Бредас. Нарязваме комплекта от говеждите дреболии. Пасираме карфиола в блендер до парченца с големината на ориз. Нарязваме пресния лук и чесън. На дъното на тавичка поставяме нарязаните на филийки говежди дреболии, покриваме с карфиола, агнешките дреболии и лука. Запичаме в загрята фурна на 250 градуса. От време на време разбъркваме. Гарнираме с пресен лук и чесън, по желание и с кисело мляко.
BON APPETIT!
Comments are closed.