Свържете се с нас
Последвайте ни

Recipes

pure nutrition

Червена леща с говежди кюфтенца

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • 250 г. червена леща
  • 1/2 глава кромид лук
  • 1 средно голям морков
  • 150 г. стерилизирани домати
  • стръкчета целина
  • олио
  • оцет на вкус
  • 2-3 скилидки чесън
  • клонки чубрица
  • сол

За кюфтетата:

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

Към червената леща прибавяме наситнения лук, моркова, целина, чубрица. Поливаме с 2-3 с.л. олио, добавяме целите скилидки чесън. Наливаме 1,5 л. студена вода, посоляваме. Варим до готовност.

Започваме да приготвяме кюфтенцата. Нарязваме на ситно лука, смесваме с каймата и останалите продукти. Омесваме добре, оформяме кюфтенцата и пържим в леко сгорещена мазнина и от двете страни.

Към полусварената леща добавяме обелените и нарязани на дребно стерилизирани домати. Посоляваме, наливаме част от течността в тигана с кюфтенцата. Връщаме в тенджерата, варим за не повече от 10 мин. В самия край добавяме оцет на вкус.

Добър апетит!

Level :
Easy

Comments are closed.

Категории рецепти
Последни рецепти
гювеч с телешко
27 ноември, 2022