Свържете се с нас
Последвайте ни

Shop

pure nutrition

Свинска мас 250 г

4,03 лв.
16,12 лв. /кг.

Домашна свинска мас без консерванти и подобрители. 

SKU: 3803050
Tag:

СВИНСКА МАС БРЕДАС

Уникална свинска мас от ферма Бредас в буркан 250 г. Без консерванти и подобрители. Митът, че животинските мазнини повишават риска от сърдечносъдови заболявания, е точно това – мит. Свинската мас със сигурност няма да е причината за сърдечен удар. Всъщност според анализ на повече от 300 000 души, публикуван в American Journal of Clinical Nutrition, няма доказателства, че консумацията на наситени мазнини повишава риска от сърдечни заболявания.  Учени са направили невероятно откритие – свинската мазнина не само не е вредна, но е необходимо да се включи в диетата, особено през студения сезон. Освен това, според експертите, за тялото е много по-полезна от така рекламирания зехтин!
Тези предразсъдъци, които са се утвърдили в съзнанието ни, са напълно неоснователни. Свинската мас е местно отглеждана. Ние също обичаме кокосово масло. Но когато се замислим, че е трябвало да обиколи цялото земно кълбо, за да стигне до кухнята ни, и някак ни става леко неудобно. За сметка на това, нашата свинската мас идва от България, така че просто не може да става въпрос за сравнение между нивата на въглероден отпечатък. Което ни дава още малко спокойствие, че освен за здравето си, се грижим и за околната среда.

СВИНСКО МЕСО

Свинята е един от най-старите видове добитък, опитомен преди около 9000 г. Вярва се, че опитомяването е станало или в Близкия изток, или в Китай от дивата свиня. Лесно приспособимата природа и всеядството на това същество позволяват на ранните хора да го опитомят много по-рано от други видове добитък като например говедото. Свинското месо е един от най-често употребяваните за храна от хората видове месо. Както и говеждото, то е табу в някои култури. Това е месо, получавано от свине. Прасетата имат и други роли в човешката икономика: тяхното поведение при хранене в търсене на корени разрохква земята и я прави по-лесна за оран; чувствителните им носове им помагат да намират трюфели – подземни гъби, високо ценени от хората; всеядната им природа им позволява да ядат човешки отпадъци, като с това спомагат за чистотата на поселищата.

ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА НА СВИНСКОТО МЕСО

За лечебни и профилактични цели свинското се използва с отстранени повърхностни мазнини, което се отличава с висока хранителна стойност по следните критерии:

• Високо съдържание на белтъчини – около 22%;

• Висока калоричност – около 1700 килокалории в килограм;

• Малко количество мазнини – около 9%;

Следва да се отбележи, че сланината – свинската мастна тъкан не отстъпва на млечната по своята усвояемост, превъзхождайки по този начин говеждото и агнешкото. В състава си на 100 грама съдържа 23 мг витамин Е, проявяващ силни антиоксидантни свойства, 50 мг олеинова киселина и 6 мг линолова киселина – най-важните ненаситени мастни киселини. Ако се сравнят свинското и говеждото по съдържанието на мастна тъкан, то в месото от домашна свиня е доста по-малко, а по трупа на животното е много равномерно разпределена. Благодарение на високото съдържание на мазнини свинското много добре загрява организма, особено подходящо e за студените зимни месеци, и възстановява силите му. В него също така се съдържат много магнезий и цинк, които изключително благотворно влияят на половата потентност и на сърдечно-съдовата система. Освен това свинското е източник и на ценната аминокиселина лизин, която е необходима за нормалното формиране на костите. Целесъобразно е на децата да се дават ястия от свински черен дроб.

КАЧЕСТВЕНО СВИНСКО МЕСО ОТ ФЕРМА БРЕДАС

Доставка на свинско месо в София: Доставяме качествено свинско месо от високопланинските ни ферми до град София всеки четвъртък със собствен хладилен транспорт до посочен от Вас адрес в работно време. Доставка на свинско месо в страната: Изпълняваме и поръчки за цялата страна. Доставяме всеки четвъртък с куриерска фирма Интерлогистика до посочен от Вас адрес или до избран от Вас офис на Еконт. Пратките се подготвят и предават на логистичната фирма вечерта преди възможния ден за доставка. Месните продукти задължително се опаковат в термоизолиран стериопорен кашон с лед, който осигурява температурния режим по време на пътуването.

Тегло 0,25 кг