ОВЧИ КАШКАВАЛ
Овчи кашкавал – ръчно правен по стара каракачанска рецепта.
Кашкавалът представлява вид твърдо сирене, което е претърпяло процес на бърза млечно кисела ферментация. Произвежда се от краве или овче мляко, или от смес на овче мляко с обезмаслено краве. Кашкавалът е млечен продукт, който се произвежда предимно на Балканския полуостров. Богатото съдържание на белтъчини, мазнини, аминокиселини и витамини допълват чудесните му вкусови качества. Крайният продукт е кашкавал с нежен и ненатрапчив аромат. Чист, вкусен и неповторим продукт за цялото семейство.
ПАСИЩНО ОТГЛЕЖДАНЕ
Нашите животни се отглеждат почти целогодишно на свободна паша, като така си набавят всички необходими хранителни вещества. Нашата философия е пасищното отглеждане на животни като изцяло природосъобразен и екологично чист начин на животновъдство. Животните ни живеят в естествената си среда и се хранят с планинска паша.
Свободното отглеждане е причина животните да са постоянно в движение за да търсят храна, което пък е предпоставка, дори добре охранените овце да са замускулени, но не и затлъстели. Естествено завишеният им имунитет ги предпазва от болести, обикновено съпътстващи овцете, отглеждани на закрито. Това са причините, на които се дължи и качеството на продуктите.
ДОСТАВКА
Извършваме доставки на млечни продукти от пасищно отгледани животни до всички населени места на територията на страната.
Тегло | 0,4 кг |
---|