Свържете се с нас
Последвайте ни

Shop

pure nutrition

Каракачанско агне – задна четвърт – БУТ 1.4 кг

44,78 лв.
27,99 лв. /кг.

Възможни са вариации в теглото в рамките на +- 20% . Ще заплатите точния грамаж който получите.

SKU: 1875
Category:
Tag:

Изчерпан

Задна четвъртинка – бут

Перфектен за голяма семейна вечеря. Въпреки че агнето има четири крака, само двата задни се използват за консумиране под наименованието „агнешки бут“. Това крехко месо може да се приготвя цяло или нарязано на по-малки парчета. Най-често се пече цяло във фурната или на скара. Става много вкусно, ако се шпикова с чесън и гъби. Може да го напълните, като предварително извадите костта.

Каракачанско агне

Вкусът на месото от каракачанско агне е ненадминат. Изключително крехко и ароматно. Представителите на тази порода са много по-дребни за да се приспособят в тежките зимни условия в планините. Агнетата от каракачанска порода са много по-малки, а месото им е крехко и с ненадминати вкусови качества. Тази древна порода се е съхранила от преди стотици години до наши дни в почти непроменен вид. Овцете са дребни, темпераментни и чудесно приспособени към планинските пасища. Известни са с непретенциозността си към храна, подслон и атмосферни условия. Животните се хранят изключително с естествена растителност, а млякото и месотo им са екологично чисти и с ненадминати вкусови и хранителни качества. Представителите на каракачанската порода овце се отглеждат в планински и полупланински селища на България. Породата е много рядка и много търсена сред гурме почитателите на агнешкото месо.

Пасищно отглеждане

Храненето на агнетата с трева от пасищата позволява естествен прираст, или точно обратното на интензивното угояване с концентрирани фуражи и смески. По-този начин те надават бавно и качеството на месото им е в пъти по-добро от интензивно угояваните животни. Месото от пасищно отглеждани животни е богато и на витамин Е (4 пъти по-високо съдържание), витамин B, бета каротин, калций и магнезий.
Още повече, хранените на паша животни съдържат правилното съотношение на ОМЕГА 3 към ОМЕГА 6 в месото си. Така ОМЕГА 3 е напълно усвояемо при консумация на месо от пасищно отгледани животни.
Месото, което поръчате е с гаранция за качество и пристига прясно до Вашата трапеза всеки път. Ние гарантираме винаги чисто и прясно месо, защото контролираме целия процес на отглеждане, транжиране и доставка. Така Вие получавате един неповторим продукт – чисто месо от пасищно отглеждани животни.

Доставка

Извършваме доставки във всички населени места на територията на страната.

Тегло 1,6 кг

Please enter your email address to receive your cart as a PDF.