Блог

НачалоРецептиЧервена леща с говежди кюфтенца

Червена леща с говежди кюфтенца

Необходими продукти

250 г червена леща
1/2 глава кромид лук
1 средно голям морков
150 г стерилизирани домати
стръкчета целина
олио
оцет на вкус
2-3 скилидки чесън
клонки чубрица
сол
За кюфтетата:
300 г говежда кайма
1 белтък
1/2 глава кромид лук
1/2 ч.л. чубрица
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

Към червената леща прибавяме наситнения лук, моркова, целина, чубрица. Поливаме с 2-3 с.л. олио, добавяме целите скилидки чесън. Наливаме 1,5 л студена вода, посоляваме. Варим до готовност.

Започваме да приготвяме кюфтенцата. Нарязваме на ситно лука, смесваме с каймата и останалите продукти. Омесваме добре, оформяме кюфтенцата и пържим в леко сгорещена мазнина и от двете страни.

Към полусварената леща добавяме обелените и нарязани на дребно стерилизирани домати. Посоляваме, наливаме част от течността в тигана с кюфтенцата. Връщаме в тенджерата, варим за не повече от 10 мин. В самия край добавяме оцет на вкус.

Добър апетит!!

Няма коментари

Коментирай