Свържете се с нас
Последвайте ни

Recipes

pure nutrition
Пастицио с агнешко

Пастицио с агнешко и сос Бешамел | Рецепта от клиент

Рецепта за пастицио с агнешко, изпратена от наш редовен клиент от град Силистра. Припомняме Ви, че всички които изпратят рецепти на email: hristina@bredas.bg или на лично съобщение във facebook страницата ни със следното съдържание: неодходими продукти, начин на приготвяне и снимка/снимки ще получат код за 5% отстъпка за пазаруване от www.bredas.bg 

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 2 кг. агнешка плешка
  • 500 г. букатини (паста за пастицио)
  • 250 мл. червено вино
  • 50 г. краве масло
  • 30 мл. олио
  • 2 консерви домати на кубчета
  • 3 връзки пресен лук
  • 1/2 малка глава лук
  • 1–2 скилидки чесън
  • 1 връзка пресен джоджен
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 с. л. червен пипер
  • 1/2 с. л. мед
  • сол и черен пипер на вкус

за бульона:

  • костите от агнешката плешка
  • 1 стрък стеблена целина
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 дафинов лист
  • сол

за соса „Бешамел“:

  • 1 л. прясно мляко
  • 200 г. кашкавал от овче мляко
  • 100 г. краве масло
  • 100 г. брашно
  • 3 жълтъка
  • 1/4 ч. л. индийско орехче
  • сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Обезкостете агнешката плешка и смелете на едро (с едра решетка на месомелачката). Сложете костите в тенджера и залейте с вода. Добавете нарязаните на едро лук, целина и моркови. Овкусете с дафиновия лист и сол на вкус. Вари се докато се получи хубав бульон.

Нарежете на ситно лука и запържете в олиото и маслото. Добавете смляната агнешка плешка и пържете докато стане на “трохи” и започне да се камелизира. Налейте виното и гответе докато се редуцира.

Налейте доматите от консерва и около 400 мл от агнешкия бульон. Овкусете с мед, сол, червен и черен пипер. Гответе 20-30 минути до получаване на гъсто рагу. Прибавете нарязаните на ситно джоджен, магданоз, лук и чесън. Разбъркайте и махнете от огъня.

За соса “Бешамел”: Загрейте маслото и запържете брашното, след това налейте млякото и гответе докато се получи гладък бешамел. Махнете от огъня и добавете сол, черен пипер и индийско орехче.  Добавете желтъците и разбъркайте добре.

Пастата сварете във вряща подсолена вода. Отцедете и разбъркайте с половината от соса бешамел. Останалата част от соса разбъркайте с настъргания кашкавал.

Поставете половината от пастата в тава. Покрийте с рагуто и отставете отгоре останалата част от пастата. Залейте със соса с кашкавала. Загрейте предварително фурната на 180 градуса с вентилатор. Печете до златисто – около 20 минути.

Оставете леко да се охлади и нарежете.

Bon Apettit!

Level :
Easy

Comments are closed.

Категории рецепти
Последни рецепти
гювеч с телешко
27 ноември, 2022