
Салата Panzanella с телешко месо
Panzanella е тосканска салата от хляб, домати и говеждо месо, която е изключително популярна през лятото!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 скилидки чесън, смачкани
1/4 чаша (60мл) зехтин
1 багета, нарязана на кубчета,
1 жълта пиперка, нарязана на големи парчета
600г медальони (изпечени и нарязани на парчета)
2 ч. л. едро смлян черен пипер
250 грама чери домати,
1 краставица
1/2 червен лук, ситно нарязан
3/4 чаша (115г) маслини без костилки
2 супени лъжици бял винен оцет
(25г) настърган пармезан
1/2 чаша накъсани листа от босилек
Начин на приготвяне:
Смесете чесъна и 1 супена лъжичка масло в купа. Добавете нарязаната багета и разбъркайте. Загрейте барбекю или грил на средно високо ниво. Поставете нарязаната багета и пиперката, обръщайте се за 4-5 минути или докато хлябът стане хрупкав, а пиперката е леко “опърлена”. Намажете говеждите медальони лъжичка масло и поръсете с черен пипер. Сгответе говеждо месо за 4 минути от всяка страна или до готовност според Вашия вкус. Прехвърлете в тава и покрийте с фолио. Отделете за 5 минути за почивка. Нарежете на тънки парчета. Междувременно нарежете и смесете доматите, краставиците, лука и маслините в купа. В отделна купа смесете винения оце и зехтина. Подправете. Добавете към сместа от домати, говеждото и багетите. Разбъркайте добре. Преместете в сервиращо блюдо. Поръсете с пармезан и листата от босилек.
Bon Apettit!
30 август, 2019
Gulvafslibning
Много вкусна салата. Приготвям я винаги, когато очаквам гости и всеки път всички остават много доволни!