Контрафиле
Контрафилето от Българско говедо е малко по-твърдо от бонфилето и рибай, но е с по-наситен вкус. Именно това го прави подходящо за комбиниране със силно ароматни сосове, като тези с лук или чили. Приготвят се на силно нагорещен грил или в бройлър (затворена фурна с горно нагряване на дърва, дървени въглища или елекричество, която може да достигне до 700 – 800° С, месото се запича от двете страни за не повече от 2-3 минути).
* Всички артикули са с толеранс на теглото от +/- 20%. След разфасовка ще се свържем с Вас, за да Ви съобщим точното тегло и да уточним дали има нужда от доплащане или връщане на част от сумата.
Подправки и вина за контрафиле от българско говедо
Подходящите подправки са приготвянето на ястие с говеждо контрафиле са черен пипер, зърна бахар, дафинов лист, червен пипер.
Българско говедо
Висококачествено месо от младо говеждо в преход към биологично отглеждане от автохтонната порода Българско говедо, отглеждано изцяло пасищно. Биковете достигат маса от 350 – 400 кг. Типична черта за разграничение е цветът на космената покривка като типичен е червено-кафявият косъм. Разбира се, срещат се и със сиво-кафяв, сиво-жълт и дори черен цвят. Мускулатурата на тялото е плътна, което спомага за лесното предвижване по планинските терени на Родопите. Българското говедо е високо устойчиво на различни заболявания, а самите животни се отличават с дълголетие.
Разлика между телешко и говеждо
За разлика от телешкото месо, месото от младо говеждо е с различни структура, вкус и цвят. Телешкото месо се добива от млади животни на възраст 6 – 7 месеца от породи, които не са месодайни. Младото говеждо се добива от месодайни породи на възраст поне 18 месеца, когато те тепърва развиват вкусовите си качества. За разлика от телешкото месо, което обикновено е с жълтеникав или розов цвят, говеждото е с по-тъмен цвят и по-твърда структура. Поради тези си свойства говеждото обикновено преминава процес на зреене, за да придобие характерните си крехкота и вкус. Интересен факт е, че говеждото месо съдържа по-малко холестерол от телешкото и е доста по-популярно по света. Във всичките си разновидности говеждото съставлява 25% от продукцията на месо по света.
Пасищно отглеждане
Единственото по-добро нещо от качествено говеждо месо е качествено говеждо месо от пасищно отглеждани говеда. Нашите животни се отглеждат почти целогодишно на планинска паша в Рила и Родопите, в естествената им среда. Храненето им с трева от пасищата позволява естествен прираст, или точно обратното на интензивното угояване с концентрирани фуражи и смески. По-този начин те надават бавно и качеството на месото им е в пъти по-добро от интензивно угояваните животни. Месото от пасищно отглеждани животни е богато и на витамин Е (4 пъти по-високо съдържание), витамин B, бета каротин, калций и магнезий.
Още повече, хранените на паша животни съдържат правилното съотношение на ОМЕГА 3 към ОМЕГА 6 в месото си. Така ОМЕГА 3 е напълно усвояемо при консумация на месо от пасищно отгледани животни.
Месото, което поръчате е с гаранция за качество и пристига прясно до Вашата трапеза всеки път. Ние гарантираме винаги чисто и прясно месо, защото контролираме целия процес на отглеждане, транжиране и доставка. Така Вие получавате един неповторим продукт – чисто месо от пасищно отглеждани животни.
Доставка
Извършваме доставки във всички населени места на територията на страната.
Тегло | 1 кг |
---|