Свържете се с нас
Последвайте ни

Recipes

pure nutrition
салата Panzanella с телешко месо

Салата Panzanella с телешко месо

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 1/4 чаша (60мл) зехтин
  • 1 багета, нарязана на кубчета,
  • 1 жълта пиперка, нарязана на големи парчета
  • 600г медальони (изпечени и нарязани на парчета)
  • 2 ч. л. едро смлян черен пипер
  • 250 грама чери домати,
  • 1 краставица
  • 1/2 червен лук, ситно нарязан
  • 3/4 чаша (115г)  маслини без костилки
  • 2 супени лъжици бял винен оцет
  • (25г) настърган пармезан
  • 1/2 чаша накъсани листа от босилек

Начин на приготвяне:

Смесете чесъна и 1 супена лъжичка масло в купа. Добавете нарязаната багета и разбъркайте. Загрейте барбекю или грил на средно високо ниво. Поставете нарязаната багета и пиперката, обръщайте се за 4-5 минути или докато хлябът стане хрупкав, а пиперката е леко “опърлена”.  Намажете говеждите медальони лъжичка масло и поръсете с черен пипер. Сгответе говеждо месо за 4 минути от всяка страна или до готовност според Вашия вкус. Прехвърлете в тава и покрийте с фолио. Отделете за 5 минути за почивка. Нарежете на тънки парчета. Междувременно нарежете и смесете доматите, краставиците, лука и маслините в купа. В отделна купа смесете винения оце и зехтина. Подправете.  Добавете към сместа от домати,  говеждото и багетите. Разбъркайте добре. Преместете в сервиращо блюдо. Поръсете с пармезан и листата от босилек.

Bon Apettit! 

Level :
Easy

Comments are closed.

Категории рецепти
Последни рецепти
гювеч с телешко
27 ноември, 2022