Магазин

НачалоМагазинGallowayGalloway Опашка 1 бр.

Galloway Опашка 1 бр.

14,99 лв.

Изчерпан

Код: gw-011 Категория: Етикет:
Описание

Описание

Опашка

Опашката от Galloway е идеална за приготвяне на бавен огън и гювеч, откроява се с прекрасен вкус и изобилие от крехко месо. От опашната част се приготвя и прословутата Оx tail супа.
* Всички артикули са с толеранс на теглото от +/- 20%. След разфасовка ще се свържем с Вас, за да Ви съобщим точното тегло и да уточним дали има нужда от доплащане или връщане на част от сумата.

Подправки и вина за опашка от Galloway

Подходящите подправки за приготвянето на вкусна говежда опашка са пипер на зърна, дафинов лист, лук, бахар.

Galloway

Galloway (галоуей, галовей) е една от най-старите породи в света на говедовъдството. Кръстена е на района Галоуей в Шотландия, където е била създадена през 17-и век.
Месото от породата Galloway е известно със своите изключителни вкусови качества и е силно ценено по света, като най-широко разпространение намира в Канада, Съединените щати и Австралия. Характеризира се с висока мраморираност, която го отличава от масово разпространеното телешко и говеждо месо у нас.

Разлика между телешко и говеждо

За разлика от телешкото месо, месото от младо говеждо е с различни структура, вкус и цвят. Телешкото месо се добива от млади животни на възраст 6 – 7 месеца от породи, които не са месодайни. Младото говеждо се добива от месодайни породи на възраст поне 18 месеца, когато те тепърва развиват вкусовите си качества. За разлика от телешкото месо, което обикновено е с жълтеникав или розов цвят, говеждото е с по-тъмен цвят и по-твърда структура. Поради тези си свойства говеждото обикновено преминава процес на зреене, за да придобие характерните си крехкота и вкус. Интересен факт е, че говеждото месо съдържа по-малко холестерол от телешкото и е доста по-популярно по света. Във всичките си разновидности говеждото съставлява 25% от продукцията на месо по света.

Пасищно отглеждане

Единственото по-добро нещо от качествено говеждо месо е качествено говеждо месо от пасищно отглеждани говеда. Нашите животни се отглеждат почти целогодишно на планинска паша в Рила и Родопите, в естествената им среда. Храненето им с трева от пасищата позволява естествен прираст, или точно обратното на интензивното угояване с концентрирани фуражи и смески. По-този начин те надават бавно и качеството на месото им е в пъти по-добро от интензивно угояваните животни. Месото от пасищно отглеждани животни е богато и на витамин Е (4 пъти по-високо съдържание), витамин B, бета каротин, калций и магнезий.

Още повече, хранените на паша животни съдържат правилното съотношение на ОМЕГА 3 към ОМЕГА 6 в месото си. Така ОМЕГА 3 е напълно усвояемо при консумация на месо от пасищно отгледани животни.

Месото, което поръчате е с гаранция за качество и пристига прясно до Вашата трапеза всеки път. Ние гарантираме винаги чисто и прясно месо, защото контролираме целия процес на отглеждане, транжиране и доставка. Така Вие получавате един неповторим продукт – чисто месо от пасищно отглеждани животни.

Доставка

Извършваме доставки във всички населени места на територията на страната.

Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.