Магазин

НачалоМагазинGallowayGalloway Плешка 1 кг.

Galloway Плешка 1 кг.

19,49 лв.

Изпълняваме поръчки за всички населени места в страната.

Изчерпан

Код: gw-018 Категория: Етикет:
Описание

Описание

ПЛЕШКА

Ключов момент при готвенето на говежда плешка е съдържащата се съединителна тъкан в месото. Самото месо трябва да бъде приготвено с течност, за да не бъде жилава. Има 3 варианта за готвене: глинен съд, печене на фурна или може да използвате котлона. Които и вариант да изберете резултатът ще е вкусно ястие за вашето семейство.
* Всички артикули са с толеранс на теглото от +/- 20%. След разфасовка ще се свържем с Вас, за да Ви съобщим точното тегло и да уточним дали има нужда от доплащане или връщане на част от сумата.

ПОДПРАВКИ И ВИНА ЗА ПЛЕШКА ОТ GALLOWAY

Подходящи подправки за приготвянето на плешка от Galloway са дафинов лист, кимион, черен пипер, сол, розмарин, куркума, червен пипер, сол, черен пипер.

GALLOWAY

Galloway (галоуей, галовей) е една от най-старите породи в света на говедовъдството. Кръстена е на района Галоуей в Шотландия, където е била създадена през 17-и век.
Месото от породата Galloway е известно със своите изключителни вкусови качества и е силно ценено по света, като най-широко разпространение намира в Канада, Съединените щати и Австралия. Характеризира се с висока мраморираност, която го отличава от масово разпространеното телешко и говеждо месо у нас.

РАЗЛИКА МЕЖДУ ТЕЛЕШКО И ГОВЕЖДО

За разлика от телешкото месо, месото от младо говеждо е с различни структура, вкус и цвят. Телешкото месо се добива от млади животни на възраст 6 – 7 месеца от породи, които не са месодайни. Младото говеждо се добива от месодайни породи на възраст поне 18 месеца, когато те тепърва развиват вкусовите си качества. За разлика от телешкото месо, което обикновено е с жълтеникав или розов цвят, говеждото е с по-тъмен цвят и по-твърда структура. Поради тези си свойства говеждото обикновено преминава процес на зреене, за да придобие характерните си крехкота и вкус. Интересен факт е, че говеждото месо съдържа по-малко холестерол от телешкото и е доста по-популярно по света. Във всичките си разновидности говеждото съставлява 25% от продукцията на месо по света.

ПАСИЩНО ОТГЛЕЖДАНЕ

Единственото по-добро нещо от качествено говеждо месо е качествено говеждо месо от пасищно отглеждани говеда. Нашите животни се отглеждат почти целогодишно на планинска паша в Рила и Родопите, в естествената им среда. Храненето им с трева от пасищата позволява естествен прираст, или точно обратното на интензивното угояване с концентрирани фуражи и смески. По-този начин те надават бавно и качеството на месото им е в пъти по-добро от интензивно угояваните животни. Месото от пасищно отглеждани животни е богато и на витамин Е (4 пъти по-високо съдържание), витамин B, бета каротин, калций и магнезий.
Още повече, хранените на паша животни съдържат правилното съотношение на ОМЕГА 3 към ОМЕГА 6 в месото си. Така ОМЕГА 3 е напълно усвояемо при консумация на месо от пасищно отгледани животни.

Месото, което поръчате е с гаранция за качество и пристига прясно до Вашата трапеза всеки път. Ние гарантираме винаги чисто и прясно месо, защото контролираме целия процес на отглеждане, транжиране и доставка. Така Вие получавате един неповторим продукт – чисто месо от пасищно отглеждани животни.

ДОСТАВКА

Извършваме доставки във всички населени места на територията на страната.

Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Ако направите поръчка СЕГА, ще получите продуктите си на 24-ТИ ОКТОМВРИ (ЧЕТВЪРТЪК) Отмяна