Магазин

НачалоМагазинGallowayGalloway Джолан на шайби 1 кг. (за osso bucco)

Galloway Джолан на шайби 1 кг. (за osso bucco)

17,99 лв.

Доставяме прясно говеждо месо от породата Galloway до всички населени места в страната.

Изчерпан

Код: gw-005 Категория: Етикет:
Описание

Описание

Джолан

Джоланът от Galloway е сравнително жилавата част от животното, която изисква бавно и продължително готвене в затворен съд, подходящ е за приготвянето на супи и ястия на бавен огън.След разваряване или продължително задушаване джоланите могат да се превърнат в истински кулинарен деликатес.С джолан се приготвя популярното италианско ястие – Osso bucco (осо буко) и обичаното от българите телешко варено.
* Всички артикули са с толеранс на теглото от +/- 20%. След разфасовка ще се свържем с Вас, за да Ви съобщим точното тегло и да уточним дали има нужда от доплащане или връщане на част от сумата.

Подправки и вина за джолан от Galloway

Подходящи подправки за приготвянето на вкусен джолан са черен пипер, дафинов лист, чесън, червен пипер, бахар.

Galloway

Galloway (галоуей, галовей) е една от най-старите породи в света на говедовъдството. Кръстена е на района Галоуей в Шотландия, където е била създадена през 17-и век.
Месото от породата Galloway е известно със своите изключителни вкусови качества и е силно ценено по света, като най-широко разпространение намира в Канада, Съединените щати и Австралия. Характеризира се с висока мраморираност, която го отличава от масово разпространеното телешко и говеждо месо у нас.

Разлика между телешко и говеждо

месо се добива от млади животни на възраст 6 – 7 месеца от породи, които не са месодайни. Младото говеждо се добива от месодайни породи на възраст поне 18 месеца, когато те тепърва развиват вкусовите си качества. За разлика от телешкото месо, което обикновено е с жълтеникав или розов цвят, говеждото е с по-тъмен цвят и по-твърда структура. Поради тези си свойства говеждото обикновено преминава процес на зреене, за да придобие характерните си крехкота и вкус. Интересен факт е, че говеждото месо съдържа по-малко холестерол от телешкото и е доста по-популярно по света. Във всичките си разновидности говеждото съставлява 25% от продукцията на месо по света.

Пасищно отглеждане

Единственото по-добро нещо от качествено говеждо месо е качествено говеждо месо от пасищно отглеждани говеда. Нашите животни се отглеждат почти целогодишно на планинска паша в Рила и Родопите, в естествената им среда. Храненето им с трева от пасищата позволява естествен прираст, или точно обратното на интензивното угояване с концентрирани фуражи и смески. По-този начин те надават бавно и качеството на месото им е в пъти по-добро от интензивно угояваните животни. Месото от пасищно отглеждани животни е богато и на витамин Е (4 пъти по-високо съдържание), витамин B, бета каротин, калций и магнезий.

Още повече, хранените на паша животни съдържат правилното съотношение на ОМЕГА 3 към ОМЕГА 6 в месото си. Така ОМЕГА 3 е напълно усвояемо при консумация на месо от пасищно отгледани животни.

Месото, което поръчате е с гаранция за качество и пристига прясно до Вашата трапеза всеки път. Ние гарантираме винаги чисто и прясно месо, защото контролираме целия процес на отглеждане, транжиране и доставка. Така Вие получавате един неповторим продукт – чисто месо от пасищно отглеждани животни.

Доставка

Извършваме доставки във всички населени места на територията на страната.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Тегло 1 kg

Ако направите поръчка СЕГА, ще получите продуктите си на 29-ти АВГУСТ (ЧЕТВЪРТЪК) Отмяна