Магазин

HomeМагазинБългарско говедоЦяло Българско говедо 160 кг-250 кг (трупно)

Цяло Българско говедо 160 кг-250 кг (трупно)

1 598,40 лв.
9,99 лв. /кг.

Доставката на посочения продукт се извършва със собствен хладилен транспорт до градовете София, Петрич, Варна, Русе. За София доставката е безплатна, за останалите градове можете да се свържете с нас на телефон: 0885 434 003

Описание

Описание

ЦЯЛО БЪЛГАРСКО ГОВЕДО

Посочената цена от 1598.40лв с ДДС е за животно с трупно тегло от 160кг. Килограмите зависят от големината на животното. Варират между 160кг и 250кг. 

БЪЛГАРСКО ГОВЕДО

Висококачествено месо от младо говеждо в преход към биологично отглеждане от автохтонната порода Българско говедо, отглеждано изцяло пасищно. Биковете достигат маса от 350 – 400 кг. Типична черта за разграничение е цветът на космената покривка като типичен е червено-кафявият косъм. Разбира се, срещат се и със сиво-кафяв, сиво-жълт и дори черен цвят. Мускулатурата на тялото е плътна, което спомага за лесното предвижване по планинските терени на Родопите. Българското родопско говедо е високо устойчиво на различни заболявания, а самите животни се отличават с дълголетие.

РАЗЛИКА МЕЖДУ ТЕЛЕШКО И ГОВЕЖДО

За разлика от телешкото месо, месото от младо говеждо е с различни структура, вкус и цвят. Телешкото месо се добива от млади животни на възраст 6 – 7 месеца от породи, които не са месодайни. Младото говеждо се добива от месодайни породи на възраст поне 18 месеца, когато те тепърва развиват вкусовите си качества. За разлика от телешкото месо, което обикновено е с жълтеникав или розов цвят, говеждото е с по-тъмен цвят и по-твърда структура. Поради тези си свойства говеждото обикновено преминава процес на зреене, за да придобие характерните си крехкота и вкус. Интересен факт е, че говеждото месо съдържа по-малко холестерол от телешкото и е доста по-популярно по света. Във всичките си разновидности говеждото съставлява 25% от продукцията на месо по света.

ПАСИЩНО ОТГЛЕЖДАНЕ

Единственото по-добро нещо от качествено говеждо месо е качествено говеждо месо от пасищно отглеждани говеда. Нашите животни се отглеждат почти целогодишно на планинска паша в Рила и Родопите, в естествената им среда. Храненето им с трева от пасищата позволява естествен прираст, или точно обратното на интензивното угояване с концентрирани фуражи и смески. По-този начин те надават бавно и качеството на месото им е в пъти по-добро от интензивно угояваните животни. Месото от пасищно отглеждани животни е богато и на витамин Е (4 пъти по-високо съдържание), витамин B, бета каротин, калций и магнезий.

Още повече, хранените на паша животни съдържат правилното съотношение на ОМЕГА 3 към ОМЕГА 6 в месото си. Така ОМЕГА 3 е напълно усвояемо при консумация на месо от пасищно отгледани животни.

Месото, което поръчате е с гаранция за качество и пристига прясно до Вашата трапеза всеки път. Ние гарантираме винаги чисто и прясно месо, защото контролираме целия процес на отглеждане, транжиране и доставка. Така Вие получавате един неповторим продукт – чисто месо от пасищно отглеждани животни.

ДОСТАВКА

Извършваме доставки във всички населени места на територията на страната.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Тегло 160 kg
Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Цяло Българско говедо 160 кг-250 кг (трупно)“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Уважаеми клиенти, поради високата натовареност и с оглед на това да сме по-продуктивни, временно сме преустановили приемането на добавки, коорекции по поръчките, заявки за грамажи на разфасовки различни от обявените, заявки за продукти с различни подправки от обявените в описанието на всеки продукт. Работим на пълен капацитет и връзката с нас е по-трудна от обикновено, за което молим предварително да ни извините! Бъдете здрави!