Магазин

НачалоМагазинБългарско говедоМаринован шол за фурна 500 г

Маринован шол за фурна 500 г

9,38 лв.

За печене в предварително загрята фурна на 190°C за 1 час и 15 минути. За повече информация вижте в описанието на продукта.

Код: br-020-3-1 Категория: Етикети: ,
Описание

Описание

КУПИ МАРИНОВАН ШОЛ ЗА ФУРНА

Маринован шол за печене на фурна. Марината съдържа: лимонов сок, олио, червено вино, черен пипер, сол, горчица.

Какво представлява плика за печене, какви са предимствата му и как да приготвим продукта?

Край на проблемите с готвенете на говеждо месо. Специално за Вас подготвихме мариновано месо поставено в специални пакети за готвене във фурна. Това Ви гарантира винаги перферктно сготвено, крехко и сочно месо. Без усилия! Предварително овкусени, само хвърляте във фурната. Ето малко повече инфромация и за пликовете:
– Маринованото и овкусено месо се поставя в плика и се вакуумира на силен вакуум (3-5 мб)
– поставя се плика както е вакуумиран във чиста тава във фурната при температура до 190 градуса;
– до 15 минути при тази температура плика се издува от кипене на месния сок. Трябва да се направят няколко леки перфорации преди пълното издуване
– последва печене (задушаване при тези температури до 190 градуса) за около 40-50 минути в зависимост от продукта.
– по желание плика може да се разкъса (като се разкъса само горната част и се разтвори, а долната остане да задържа сос) след това, за да се запече месото
– сервира се като се премахне плика по подходящ начин и с гарнитура по избор

Българско говедо

Висококачествено месо от младо говеждо в преход към биологично отглеждане от автохтонната порода Българско говедо, отглеждано изцяло пасищно. Биковете достигат маса от 350 – 400 кг. Типична черта за разграничение е цветът на космената покривка като типичен е червено-кафявият косъм. Разбира се, срещат се и със сиво-кафяв, сиво-жълт и дори черен цвят. Мускулатурата на тялото е плътна, което спомага за лесното предвижване по планинските терени на Родопите. Българското говедо е високо устойчиво на различни заболявания, а самите животни се отличават с дълголетие.

Разлика между телешко и говеждо

За разлика от телешкото месо, месото от младо говеждо е с различни структура, вкус и цвят. Телешкото месо се добива от млади животни на възраст 6 – 7 месеца от породи, които не са месодайни. Младото говеждо се добива от месодайни породи на възраст поне 18 месеца, когато те тепърва развиват вкусовите си качества. За разлика от телешкото месо, което обикновено е с жълтеникав или розов цвят, говеждото е с по-тъмен цвят и по-твърда структура. Поради тези си свойства говеждото обикновено преминава процес на зреене, за да придобие характерните си крехкота и вкус. Интересен факт е, че говеждото месо съдържа по-малко холестерол от телешкото и е доста по-популярно по света. Във всичките си разновидности говеждото съставлява 25% от продукцията на месо по света.

Пасищно отглеждане

Единственото по-добро нещо от качествено говеждо месо е качествено говеждо месо от пасищно отглеждани говеда. Нашите животни се отглеждат почти целогодишно на планинска паша в Рила и Родопите, в естествената им среда. Храненето им с трева от пасищата позволява естествен прираст, или точно обратното на интензивното угояване с концентрирани фуражи и смески. По-този начин те надават бавно и качеството на месото им е в пъти по-добро от интензивно угояваните животни. Месото от пасищно отглеждани животни е богато и на витамин Е (4 пъти по-високо съдържание), витамин B, бета каротин, калций и магнезий.

Още повече, хранените на паша животни съдържат правилното съотношение на ОМЕГА 3 към ОМЕГА 6 в месото си. Така ОМЕГА 3 е напълно усвояемо при консумация на месо от пасищно отгледани животни.

Месото, което поръчате е с гаранция за качество и пристига прясно до Вашата трапеза всеки път. Ние гарантираме винаги чисто и прясно месо, защото контролираме целия процес на отглеждане, транжиране и доставка. Така Вие получавате един неповторим продукт – чисто месо от пасищно отглеждани животни.

Доставка

Извършваме доставки до всички населени места в страната.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Тегло 0.5 kg
Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Ако направите поръчка СЕГА, ще получите продуктите си на 26-ТИ СЕПТЕМВРИ (ЧЕТВЪРТЪК) Отмяна