Магазин

HomeМагазинБългарско говедоБългарско говедо Бъбреци 1 кг

Българско говедо Бъбреци 1 кг

11,07 лв.
11,07 лв. /кг.

Изпълняваме поръчки за всички населени места в страната.

Налично

Код: 381 Категория: Етикет:
Описание

Описание

ГОВЕЖД БЪБРЕЦИ

Поръчайте пресен говежди бъбреци от българско говедо. Подходящ за задушаване или за любимия на англичаните пай с бъбреци. За задушаване: нарязвате говеждия бъбрек на тънки резенчета и ги слагаме в тенджера, в която предварително сме задушили 3–4 глави лук в 4 лъжици мазнина. Поръсватес малко кимион на зърна, наливате 1 чаша гореща вода, захлупвате и оставяте бъбреците да се задушават около 1½–2 часа. От време на време доливате по малко гореща вода. Посолявате, прибавяте 1 супена лъжица брашно, размито в студена вода, и оставяме ястието да ври още десетина минути.

РАЗЛИКА МЕЖДУ ТЕЛЕШКО И ГОВЕЖДО

За разлика от телешкото месо, месото от младо говеждо е с различни структура, вкус и цвят. Телешкото месо се добива от млади животни на възраст 6 – 7 месеца от породи, които не са месодайни. Младото говеждо се добива от месодайни породи на възраст поне 18 месеца, когато те тепърва развиват вкусовите си качества. За разлика от телешкото месо, което обикновено е с жълтеникав или розов цвят, говеждото е с по-тъмен цвят и по-твърда структура. Поради тези си свойства говеждото обикновено преминава процес на зреене, за да придобие характерните си крехкота и вкус. Интересен факт е, че говеждото месо съдържа по-малко холестерол от телешкото и е доста по-популярно по света. Във всичките си разновидности говеждото съставлява 25% от продукцията на месо по света.

ПАСИЩНО ОТГЛЕЖДАНЕ

Единственото по-добро нещо от качествено говеждо месо е качествено говеждо месо от пасищно отглеждани говеда. Нашите животни се отглеждат почти целогодишно на планинска паша в Рила и Родопите, в естествената им среда. Храненето им с трева от пасищата позволява естествен прираст, или точно обратното на интензивното угояване с концентрирани фуражи и смески. По-този начин те надават бавно и качеството на месото им е в пъти по-добро от интензивно угояваните животни. Месото от пасищно отглеждани животни е богато и на витамин Е (4 пъти по-високо съдържание), витамин B, бета каротин, калций и магнезий.

Още повече, хранените на паша животни съдържат правилното съотношение на ОМЕГА 3 към ОМЕГА 6 в месото си. Така ОМЕГА 3 е напълно усвояемо при консумация на месо от пасищно отгледани животни.

Месото, което поръчате е с гаранция за качество и пристига прясно до Вашата трапеза всеки път. Ние гарантираме винаги чисто и прясно месо, защото контролираме целия процес на отглеждане, транжиране и доставка. Така Вие получавате един неповторим продукт – чисто месо от пасищно отглеждани животни.

ДОСТАВКА

Извършваме доставки във всички населени места на територията на страната.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Тегло 1 kg
Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Българско говедо Бъбреци 1 кг“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *