Магазин

НачалоМагазинBlack AngusBlack Angus Сърце 1 бр.

Black Angus Сърце 1 бр.

14,99 лв.

Изчерпан

Код: ba-0012 Категория: Етикет:
Описание

Описание

Сърце

Говеждото сърце от Black Angus е мускул, подобно на други разфасовки от животното , но е по-плътно с по-високо съдържание на хранителни вещества и допълнителни протеини. Може да се приготвя като кебаб, пълнено с гъби, лук и зеленчуци по Ваш вкус. Може да се добави (предварително сварено и нарязано) и в салата с нахут и спанак. Сърцето, подобно на черния дроб е изключително богато на хранителни вещества, витамини и минерали, като се препоръчва от редица диетолози за консумация на хора с недостиг на определени микроелементи. То съдържа всички необходими ни аминокиселини, цинк и фосфор.
* Всички артикули са с толеранс на теглото от +/- 20%. След разфасовка ще се свържем с Вас, за да Ви съобщим точното тегло и да уточним дали има нужда от доплащане или връщане на част от сумата.

Подправки и вина за сърце от Black Angus

Подправки походящи за приготвянето на сърце от Black Angus са : чесън, черен пипер, лют червен пипер, риган и индийско орехче.

Black Angus

Истинското име на породата е „Абърдин Ангъс“ (Aberdeen Angus), но в търговската мрежа и ресторантите е по-известна като „Блек Ангъс“ (Black Angus). Месото от породата „BLACK ANGUS“ е известно със страхотния си вкус и крехкост. Една от най-отличителните черти е високата степен на мраморираност, която се изразява в паежина от мастни нишки равномерно разположени между мускулните влакна. Така при готвенето му, мазнината се разтапя и месото се овкусява по неповторим начин. В света има още само няколко други породи телета / говеда, които могат да достигнат такава степен на мраморираност, като една от тях е GALLOWAY. В фермите на БРЕДАС отглеждаме и телета / говеда GALLOWAY, чието висококачествено месо също можете да опитате, поръчвайки през онлайн магазина ни.

Разлика между телешко и говеждо

За разлика от телешкото месо, месото от младо говеждо е с различни структура, вкус и цвят. Телешкото месо се добива от млади животни на възраст 6 – 7 месеца от породи, които не са месодайни. Младото говеждо се добива от месодайни породи на възраст поне 18 месеца, когато те тепърва развиват вкусовите си качества. За разлика от телешкото месо, което обикновено е с жълтеникав или розов цвят, говеждото е с по-тъмен цвят и по-твърда структура. Поради тези си свойства говеждото обикновено преминава процес на зреене, за да придобие характерните си крехкота и вкус. Интересен факт е, че говеждото месо съдържа по-малко холестерол от телешкото и е доста по-популярно по света. Във всичките си разновидности говеждото съставлява 25% от продукцията на месо по света.

Пасищно отглеждане

Единственото по-добро нещо от качествено говеждо месо е качествено говеждо месо от пасищно отглеждани говеда. Нашите животни се отглеждат почти целогодишно на планинска паша в Рила и Родопите, в естествената им среда. Храненето им с трева от пасищата позволява естествен прираст, или точно обратното на интензивното угояване с концентрирани фуражи и смески. По-този начин те надават бавно и качеството на месото им е в пъти по-добро от интензивно угояваните животни. Месото от пасищно отглеждани животни е богато и на витамин Е (4 пъти по-високо съдържание), витамин B, бета каротин, калций и магнезий.

Още повече, хранените на паша животни съдържат правилното съотношение на ОМЕГА 3 към ОМЕГА 6 в месото си. Така ОМЕГА 3 е напълно усвояемо при консумация на месо от пасищно отгледани животни.

Месото, което поръчате е с гаранция за качество и пристига прясно до Вашата трапеза всеки път. Ние гарантираме винаги чисто и прясно месо, защото контролираме целия процес на отглеждане, транжиране и доставка. Така Вие получавате един неповторим продукт – чисто месо от пасищно отглеждани животни.

Доставка

За да гарантираме качеството на месото, за всички доставки до нашите клиенти използваме хладилен транспорт. Извършваме доставки във всички населени места на територията на страната.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Тегло 1 kg
Дата за доставка

20.04.2018

Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.