Магазин

НачалоМагазинBlack AngusBlack Angus Черен дроб 1 кг.

Black Angus Черен дроб 1 кг.

22,98 лв.

Всички артикули са с толеранс на теглото от +/- 20%. Ще бъдете таксувани за точния грамаж, който сте получили.

Налично

Код: ba-0013 Категория: Етикет:
Описание

Описание

Черен дроб

Говеждият дроб от Black Angus има по-лек вкус от свинския черен дроб, но по-наситен от агнешкия. Цветът му в сурово състояние може да варира от светлокафяв с червеникави нюанси до тъмно кафяв. Преди приготвяне някои специалисти препоръчват черния дроб да се накисне в прясно мляко и да престои в хладилник за два часа за да стане крехък . След накисването се изплаква и подсушава. Приготвя се до леко порозовяване в средата.
* Всички артикули са с толеранс на теглото от +/- 20%. След разфасовка ще се свържем с Вас, за да Ви съобщим точното тегло и да уточним дали има нужда от доплащане или връщане на част от сумата.

Подправки и вина за черен дроб от Black Angus

Подправки, които са подходящи за приготвянето на черен дроб от Black Angus са зелени подправки, чесън, мащерка, лимонов сок, черен пипер.

Black Angus

Поради изключителните си вкусови качества младото говеждо месо от породата Black Angus е едно от най-известните и ценени по света. Животните са издръжливи, а месото се отличава с висока мраморираност,
което го прави сред най-предпочитаните у нас.

Разлика между телешко и говеждо

За разлика от телешкото месо, месото от младо говеждо е с различни структура, вкус и цвят. Телешкото месо се добива от млади животни на възраст 6 – 7 месеца от породи, които не са месодайни. Младото говеждо се добива от месодайни породи на възраст поне 18 месеца, когато те тепърва развиват вкусовите си качества. За разлика от телешкото месо, което обикновено е с жълтеникав или розов цвят, говеждото е с по-тъмен цвят и по-твърда структура. Поради тези си свойства говеждото обикновено преминава процес на зреене, за да придобие характерните си крехкота и вкус. Интересен факт е, че говеждото месо съдържа по-малко холестерол от телешкото и е доста по-популярно по света. Във всичките си разновидности говеждото съставлява 25% от продукцията на месо по света.

Пасищно отглеждане

Единственото по-добро нещо от качествено говеждо месо е качествено говеждо месо от пасищно отглеждани говеда. Нашите животни се отглеждат почти целогодишно на планинска паша в Рила и Родопите, в естествената им среда. Храненето им с трева от пасищата позволява естествен прираст, или точно обратното на интензивното угояване с концентрирани фуражи и смески. По-този начин те надават бавно и качеството на месото им е в пъти по-добро от интензивно угояваните животни. Месото от пасищно отглеждани животни е богато и на витамин Е (4 пъти по-високо съдържание), витамин B, бета каротин, калций и магнезий.

Още повече, хранените на паша животни съдържат правилното съотношение на ОМЕГА 3 към ОМЕГА 6 в месото си. Така ОМЕГА 3 е напълно усвояемо при консумация на месо от пасищно отгледани животни.

Месото, което поръчате е с гаранция за качество и пристига прясно до Вашата трапеза всеки път. Ние гарантираме винаги чисто и прясно месо, защото контролираме целия процес на отглеждане, транжиране и доставка. Така Вие получавате един неповторим продукт – чисто месо от пасищно отглеждани животни.

Доставка

За да гарантираме качеството на месото, за всички доставки до нашите клиенти използваме хладилен транспорт. Извършваме доставки във всички населени места на територията на страната.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Тегло 1 kg
Дата за доставка

20.04.2018

Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Ако направите поръчка СЕГА, ще получите продуктите си на 29-ти АВГУСТ (ЧЕТВЪРТЪК) Отмяна