Магазин

НачалоМагазинBlack AngusBlack Angus плешка 1 кг

Black Angus плешка 1 кг

28,98 лв.
28,98 лв. /кг.

Всички артикули са с толеранс на теглото от +/- 20%. Ще бъдете таксувани за точния грамаж, който сте получили.

Изчерпан

Код: 135 Категория: Етикет:
Описание

Описание

ПЛЕШКА

Ключов момент при готвенето на говежда плешка е съдържащата се съединителна тъкан в месото. Самото месо трябва да бъде приготвено с течност, за да не бъде жилава. Има 3 варианта за готвене: глинен съд, печене на фурна или може да използвате котлона. Които и вариант да изберете резултатът ще е вкусно ястие за вашето семейство.

ПОДПРАВКИ И ВИНА ЗА ПЛЕШКА ОТ BLACK ANGUS

Месото може да овкусите със следните подправки със сол, мащерка, пипер, дафинов лист, от зеленчуците са подходящи лук, чесън. Относно течността, която споменахме по-нагоре може да използвате говежди бульон, ябълково вино или вода.

BLACK ANGUS

Истинското име на породата е “Абърдин Ангъс” (Aberdeen Angus), но в търговската мрежа и ресторантите е по-известна като “Блек Ангъс” (Black Angus). Месото от породата “BLACK ANGUS” е известно със страхотния си вкус и крехкост. Една от най-отличителните черти е високата степен на мраморираност, която се изразява в паежина от мастни нишки равномерно разположени между мускулните влакна. Така при готвенето му, мазнината се разтапя и месото се овкусява по неповторим начин. В света има още само няколко други породи телета / говеда, които могат да достигнат такава степен на мраморираност, като една от тях е GALLOWAY. В фермите на БРЕДАС отглеждаме и телета / говеда GALLOWAY, чието висококачествено месо също можете да опитате, поръчвайки през онлайн магазина ни.

РАЗЛИКА МЕЖДУ ТЕЛЕШКО И ГОВЕЖДО

За разлика от телешкото месо, месото от младо говеждо е с различни структура, вкус и цвят. Телешкото месо се добива от млади животни на възраст 6 – 7 месеца от породи, които не са месодайни. Младото говеждо се добива от месодайни породи на възраст поне 18 месеца, когато те тепърва развиват вкусовите си качества. За разлика от телешкото месо, което обикновено е с жълтеникав или розов цвят, говеждото е с по-тъмен цвят и по-твърда структура. Поради тези си свойства говеждото обикновено преминава процес на зреене, за да придобие характерните си крехкота и вкус. Интересен факт е, че говеждото месо съдържа по-малко холестерол от телешкото и е доста по-популярно по света. Във всичките си разновидности говеждото съставлява 25% от продукцията на месо по света.

ПАСИЩНО ОТГЛЕЖДАНЕ

Единственото по-добро нещо от качествено говеждо месо е качествено говеждо месо от пасищно отглеждани говеда. Нашите животни се отглеждат почти целогодишно на планинска паша в Рила и Родопите, в естествената им среда. Храненето им с трева от пасищата позволява естествен прираст, или точно обратното на интензивното угояване с концентрирани фуражи и смески. По-този начин те надават бавно и качеството на месото им е в пъти по-добро от интензивно угояваните животни. Месото от пасищно отглеждани животни е богато и на витамин Е (4 пъти по-високо съдържание), витамин B, бета каротин, калций и магнезий.

Още повече, хранените на паша животни съдържат правилното съотношение на ОМЕГА 3 към ОМЕГА 6 в месото си. Така ОМЕГА 3 е напълно усвояемо при консумация на месо от пасищно отгледани животни.

Месото, което поръчате е с гаранция за качество и пристига прясно до Вашата трапеза всеки път. Ние гарантираме винаги чисто и прясно месо, защото контролираме целия процес на отглеждане, транжиране и доставка. Така Вие получавате един неповторим продукт – чисто месо от пасищно отглеждани животни.

ДОСТАВКА

Извършваме доставки във всички населени места на територията на страната.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Тегло 1 kg
Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Black Angus плешка 1 кг“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

🛒
Няма продукти в количката!
0
Ако направите поръчка СЕГА, ще получите продуктите си на 13-ТИ МАЙ!!!!(ЧЕТВЪРТЪК)