Магазин

НачалоМагазинАгнешкоКапаро за половин каракачанско агне

Капаро за половин каракачанско агне

49,99 лв.
17,59 лв. / кг.

Трупно тегло – от 4 до 6 кг.
Ориентировъчна цена: от 70.36 до 105.54 лв.
Преди експедиция на поръчката ще се свържем с Вас по телефона, за да потвърдите, че теглото Ви устройва. Разликата между капарото и окончателната цена се заплаща в брой при доставка.
*За този продукт не важи за метод за плащане „наложен платеж“

Код: ka-001 Категория: Етикет:
Описание

Описание

Каракачанско агне

Каракачанските овце предимно са сиво-черни, с кафяв оттенък и много рядко се срещат бели сред тях. Имат отворено руно с дълги конични фитили, които могат да достигнат дължина 23-26 см. Тази структура на руното им позволява при често срещаните валежи да се оттича водата и по този начин тялото на животното остава сухо. Най-често овцете са безроги, а овните имат добре оформени завити рога. Месото от Kаракачанско агне е крехко, сочно и със сравнително високо съдържание на мазнини. Притежава наситен цвят и е със средна мраморираност. Цветът на тлъстината е бял, а съотношението на кости и месо е 1:3,6.

Пасищно отглеждане

Животните се хранят изключително с естествена растителност, а млякото и месотo им са екологично чисти и с ненадминати вкусови и хранителни качества. Каракачанската овца е най-типичният най-примитивният представител на грубовълнестия цакелски тип овце у нас. Интересен факт е, че това е овцата на съществуващите доскоро каракачани и куцовласи, които са развивали номадско овцевъдство в нашите земи. Грижите за каракачанското агне са сведени до минимум – освен пашата не получава допълнителна храна дори и през зимата, с изключение през най-суровите снежни и студени дни, когато не може да пасе. Това е така, тъй като всички нужни хранителни вещества си набавя чрез тревата. Дори в случайте на лагеруване във високопланинските пасища теглото му се увеличава въпреки, че не се подхранват. Изкуствените добавки са излишни, тъй като свободното отглеждане е причина животните постоянно да са в преход и по този начин те са замускулени, а не затлъстели. Животните имат много силно развито стадно чувство и рядко ще има ситуация, в която да се отдалечават от основната група.

Доставка

Доставка в цялата страна. Доставка за София с хладилен транспорт, за страната с куриерска фирма Интерлогистика.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Тегло 2.8419 kg
Дата за доставка

22.03.2018

Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Скъпи клиенти, Вече спряхме приемането на поръчки за доставката на 25-ти април поради огромния брой заявки. Приемаме поръчки за следващата доставка: 3-ти май (петък). Весели празници от екипа на Бредас! Отмяна